21 Haziran 2014 Cumartesi

Küçük Oturma Odaları için Dekorasyon Fikirleri

  Küçük alanları olduğundan daha ferah ve geniş olarak göstermek için bazı dekorasyon hilelerine başvurabilirsiniz. En başta koyu renk ve büyük mobilyadan kaçınmamız gerektiğini belirtmek istiyorum. Konforlu ve rahat bir dekorasyon için aşağıdaki fikirler size yardımcı olacaktır.

Seçiminizi sadelikten yana kullanın

 Mobilya seçiminizi yaparken soft renler ve bacaklı  modellere ağırlık verin. Soft renklerle ferahlık sağlarken bacaklı mobilyalarla  zeminde oluşturacağınız boşluk biraz hafiflemeye neden olacaktır.
 

Ayna kullanımı

  Bilindiği üzere ayna derinlik hissi vermesi açısından küçük alanlarda sık sık kullanılır. Duvara güzelce yerleştireceğiniz ayna ya da aynalar odanızın geniş gözükmesine katkıda bulunacaktır.


Yüksek aksesuarlar

   Muhakkak yüksek ve zarif objelere yer verin.  Lambader, dallar, uzun tablolar, uzun aynalar gibi..


Çok amaçlı mobilyalar

  Küçük alanların en büyük sorunlarından biri ise depolama kısmıdır. Bu nedenle seçilen mobilyanın ayı zamanda depolama olarak kullanılabilecek olması önemlidir. Bazalı bir koltuk, sedir ya da içi açılabilen bir sehpa işinizi görecektir. Buna ek olarak raf sistemleri depolama konusunda çok başarılıdır. Biraz yaratıcılık ekleyerek raflara yerleştireceğiniz hasır ya da bez kaplı minik sepetler için ek bir yöntem olabilir.



Işık

Doğal ışık, tavan aydınlatması, aplik, spot, lambader,  masa lambası gibi bir çok seçeneğiniz bulunmakta. Aydınlatmayı seçmeden önce odanızın içinde bir keşfe çıkın ve hangi kısımların daha aydınlık hangi kısımların daha loş olması gerektiğine karar verin.  Dikkat edilmesi gereken en önemli şey mobilya boyutlarına doğru karar verilmesidir.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder